Nye unghunde i Middelfart Politihundeforening

Vejrguderne havde velsignet os med forårslignende vejr, da Kåringsmanden på denne lørdag den 16. Februar 2019, aflagde vores forening besøg, i forsøget på at få startet det nye år godt med et par hurtige kåringer.

De to hundeførere, Henriette og Kenn, varmede op med rundstykker og kaffe i klubhuset, sammen med os andre, kåringsmanden og figuranter. Der var ikke den store nervøsitet at spore, men hundeførerne er altid påvirkede af situationen, når nåleøjet skal passeres.

Vi startede med lydigheden, først Henriette, da Kenns tæve var i løbetid. Det gik godt for begge hundeførere. Der var selvfølgelig de “sædvanlige” småting og så havde Henriette det uheld, at hunden ikke sprang. Henriette fik at vide, at hun var med endnu, men at hun skulle passe på de point, hun havde tilbage.

Efter lydigheden blev stoppene udført lang skovstien. Vi havde heldigvis hjælpere til at holde folk væk, i det øjeblik et stop var igang. Begge hundefører og hunde klarede stoppene fint.

Så var det blevet tid til et spor. Også det gik fint, begge hunde tog sporet og gik koncenteret, indtil de fandt en lædergenstanden, som lå efter buen på sporet.

Så var det rundering i skoven, her skulle det vise sig, om de mange timers træning skulle bære frugt og hundene kunne eftersøge og finde manden i skoven. Det kunne begge hunde og førerne fik manden visiteret og anholdt.

Begge hundeførere blev ønsket tillykke af kåringsmanden efter øvelsen, dermed har Middelfart Politihundeforening fået endnu 2 unghunde.